KooK en Vitaliteit

Hoe kun je in de keuken je gezondheid en vitaliteit ondersteunen? 

Een workshop voor teams van bedrijven en organisaties met oog voor de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers of een inspirerend en ook gezellig groepsuitje. 
In deze boeiende workshop deel ik waardevolle informatie en ervaring vanuit de 5elementenkeuken en de chinfood. Vergeten kennis die tegelijk heel herkenbaar en toepasbaar is in onze westerse en ieders dagdagelijkse keuken zoals grootmoeders kippensoep bij griep of verkoudheid.
In de Chinese Geneeskunde en in kloosterkeukens werd voeding als eerste ingezet als medicijn om een onbalans in het lichaam te herstellen en wordt weer steeds vaker gebruikt omdat deze traditionele kennis zeer werkzaam is om klachten te verlichten op te lossen of te voorkomen.
Het doel is het versterken van de spijsvertering zodat er meer evenwicht komt en zo wordt persoonlijke gezondheid en vitaliteit ondersteund.
De theorie wordt ook inzichtelijk gemaakt met een kookworkshop.  We maken samen een uitgebreide maaltijd die energie geeft voor de rest van de dag! Soep met zadencracker en een wilde kruiden of zeewier tapenade. Een verrassend graangerecht, aantrekkelijke groentebereidingen,vlees of vis gerecht en vervangers en heerlijk dessert. De workshop geeft inspiratie voor de dagelijkse keuken en men gaat stilstaan bij meer plantaardig en evenwichtig koken. 

Welke onderwerpen komen aan bod?

Hoe stel je een evenwichtige goed verteerbare maaltijd samen?  Koken met verschillende seizoensgroenten en kookstijlen. Kennis maken met zeewieren en pikkels. Wilde-en keukenkruiden eenvoudig integreren in de maaltijd.
Koken met de 5 smaken en de thermische werking van voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen kunnen heet, warm, neutraal, verfrissend of koud zijn en hebben een specifieke uitwerking op het lichaam. De smaken, zoet, zout, zuur, bitter, scherp hebben een effect op organenparen en de spijsvertering. Ieders persoonlijke conditie is anders zo kan inzichtelijk gemaakt worden naar wat past en zo klachten oplossen of ondersteunen.
Ontbijten als een keizer,lunchen zonder dipje en gezonde tussendoortjes.
Hier de ervaring van Monique van den Hout:  Bedankt Karin voor deze enorme schat aan tips, info en recepten.Zo fijn dat jij dit allemaal weet en je kennis wil delen. Het leek me altijd zo ingewikkeld maar hier kan ik echt mee aan de slag. Ben ik volop al trouwens. Voel me nu al heel veel vitaler. Gevuld en toch licht.  De positiviteit, de zin en het plezier hier mee bezig te zijn voelt heel goed!  Superbedankt, fijne dag en heel veel groeten, Monique

“Een bloem die bloeit is boeiend… maar de kracht die de bloem doet bloeien is nog boeiender……”

Praktisch

Ontvangst met koffie/kruidenthee en gezonde snack
Inleiding 10.30-11.30 u  of  13.30 – 14.30 u
Aansluitend de kookworkshop
Na de heerlijke maaltijd(gepresenteerd in buffetvorm)  met drankje is er kruidenthee/koffie en is er ruimte voor vragen en ervaringen delen.
We sluiten rond 15.30 u  of  18.30 u af.
Prijs p.p. € 65,00 
Min 6 – Max 14 personen
De uitgebreide receptuur, aanbevelingen, informatie en tips ontvangen de deelnemers in de mailbox.