Belevingsdagen

  • Arrangement: Samen koken voor de lunch,activiteit wandelen en afsluiten met een heerlijke Afternoontea.
  • Foodwalks  http://www.foodwalks.nl/beleef-een-foodwalk-in-stavenisse Op wilde kruidentocht en kookworkshop, voor groepen op reservering.
  • “Beleef de Oosterschelde”  Op excursie met kookworkshop voor groepen mogelijk op reservering.  Voor individueel deelnemen zie de data in de agenda

 

Samen koken voor het lunchbuffet, rondwandeling langs de Oosterschelde, de dag voldaan afsluiten met een heerlijke afternoontea!

Iets te vieren of een teamuitje of met vriendinnen gezellig een dagje uit zijn en de pure keuken ontdekken?

Jullie zijn van harte welkom op De Thoolse Parel  voor een gezellige dag uit met familie,vriendinnen of collega’s. Samen koken voor de lunch,genieten van het lekkere eten,de schitterende omgeving ontdekken in een wandeling en de dag voldaan afsluiten met een heerlijke Afternoontea!

de kruidentuin

de kruidentuin

 

De deelnemers worden ’s morgens ontvangen door kok en gastvrouw Karin met biologische koffie of thee en huisgemaakt gebak. De bloemen op tafel zijn net geplukt in de tuin. Samen genieten in het ochtendzonnetje en als het koud is brandt binnen de kachel al lekker. Er volgt uitleg over het menu  de ingrediënten bereidingswijze en wetenswaardigheden. In de tuin plukken we de wilde en keukenkruiden en eetbare bloemen voor de gerechten.

Daarna samen aan de slag in de keuken voor het koken van het gevarieerde lunch- buffet. De recepten zijn eenvoudig, wel met een wauw effect! Het menu is geïnspireerd op het seizoen; zoals verse soep met vergeten groenten,huisgemaakte broodjes of crackers,quiche met wilde kruiden of een frittata met asperges en verse topjes van brandnetel en andere heerlijke bijgerechten.   Na het koken wordt er onder het genot van een wijntje of ander drankje heerlijk samen gegeten rondom de houten tafels of als het weer het toelaat, buiten op de sfeervolle binnenplaats.

SAM_1763

 

 

wandeling

wandeling

 

Dan is er tijd voor een schitterende rondwandeling die gaat over een stukje over de dijk naar Nationaal park “de Oosterschelde”. Ruik de zilte lucht en hoor het ruisen der golven. Geniet van de natuur,de luchten en het weidse uitzicht. In de verte ligt de Zeelandbrug. Langs het water richting het dorp. Je ziet de molen en het haventje al. Teruggekomen op de Thoolse parel heeft Karin de tafel gedekt voor een heerlijke Afternoontea  en sluit je samen de dag voldaan af!

Lekkere taartjes

Lekkere taartjes

De recepten ontvangen de deelnemers zodat de gerechten thuis nog eens bereidt kunnen worden. Speciale wensen of diëten zijn natuurlijk altijd inpasbaar. Wij werken graag met producten van het seizoen en van biologische kwaliteit en gebruiken natuurlijk zoet in ons gebak en dat is heerlijk!

Prijs € 55,00 per deelnemer all-in Koffie/thee/kruidenwater/gebak/drankje bij de lunch/kookworkshop/lunch en afternoontea

Voor meer informatie  en of  boekingen bel  Karin gerust op 06 49888025 of 0166-603467