Belevingsdag  Oesters en wieren in de Oosterschelde

Zin in een dag helemaal weg, laarzen aan, uitwaaien aan het water, alle zintuigen op scherp.  Je verbonden voelen met de wonderschone natuur. Ga dan mee voor een unieke beleving!

Kokkels en zeekraal,krukels en lamsoor,mosselen en oesters. Bij eb heeft God de tafel gedekt!  Alle redenen om op zoek te gaan langs de waterkant. Vooral zeewieren geniet echt een opleving. We weten dat zeewieren een gigantische hoeveelheid mineralen,vitamines spoorelementen en vetzuren bevatten die onze gezondheid en welbevinden kunnen bevorderen. Met recht worden zeegroenten groenten van de toekomst genoemd!  Ze zijn een heerlijke smaakmaker in de keuken,veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken en een delicatesse! Kortom zeewieren zijn een waardevolle aanvulling op ons bord!

Het is een echte belevenis de wieren te zien in de Oosterschelde.  En uiteraard zoeken we en proeven we voor wie wil de Japanse en Nederlandse oester. We combineren de excursie met een kookworkshop waarin de zeegroenten en oesters worden verwerkt in culinaire hapjes en  gerechten.

 

Japanse oester

Thijs de Oesterman

buffet mooi!

 

 

oesters zoeken