Belevingsdag  Oesters en wieren in de Oosterschelde”

Zin in een dag helemaal weg, laarzen aan, uitwaaien aan het water, alle zintuigen op scherp.  Je verbonden voelen met de wonderschone natuur. Ga dan mee deze dag voor een unieke beleving!

Kokkels en zeekraal,krukels en lamsoor,mosselen en oesters. Bij eb heeft God de tafel gedekt!  Alle redenen om op zoek te gaan langs de waterkant. Vooral zeewieren geniet echt een opleving. We weten dat zeewieren een gigantische hoeveelheid mineralen,vitamines spoorelementen en vetzuren bevatten die onze gezondheid en welbevinden kunnen bevorderen. Met recht worden zeegroenten groenten van de toekomst genoemd!  Ze zijn een heerlijke smaakmaker in de keuken,veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken en een delicatesse! Kortom zeewieren zijn een waardevolle aanvulling op ons bord!

Het is een echte belevenis de wieren te zien in de Oosterschelde.  En uiteraard zoeken we en proeven we voor wie wil de Japanse en Nederlandse oester. We combineren de excursie met een kookworkshop waarin de zeegroenten worden verwerkt in culinaire hapjes en  gerechten.

 

Japanse oester

Thijs de Oesterman

buffet mooi!

 

We verzamelen aan de Oosterschelde. Er is koffie/thee bij aankomst met een gezonde snack.  Na de introductie en wetenswaardigheden over het prachtige gebied  gaan we op tocht!

Na de tocht  is er op de Thoolse parel verse kruidenthee en Zeemanskoek! Na de kookworkshop genieten we samen onder het genot van een drankje van onze heerlijke maaltijd (gepresenteerd in buffetvorm)

Deelname  individueel € 52,50 p.p. Betaling bij inschrijving

All-in  koffie/thee met gezond lekkers, de excursie,de kookworkshop,de maaltijd met drankje en receptuur.

Aanmelden per email  karinvanwijk1@gmail.com  Met vermelding van naam en telefoonnummer.

Zelf meenemen:

Emmer

Warme kleding

Laarzen

Je keukenschort

Schoenen voor in de keuken


 

oesters zoeken