Op deze pagina 

  • Workshops Vegetarisch koken bij Ekoplaza te Bergen op Zoom
  • Persoonlijk voedings en lifestyle advies 
  • Kookcursus vegetarisch bij de Bergse Actieve Senioren BAS  te Bergen op Zoom start weer in januari 2020 op woensdagmorgens  8 -15 – 22 en 29 januari.   Inschrijven via de BAS

Vegetarisch en biologisch koken 5elementen#natuurvoeding#seizoenen#spijsvertering#zoet-zuur-scherp-bitter-zout-umami#Qi#inspiratie#smaakvol#genieten!

Avondreeks woensdagen 25 september, 2 en 8 oktober a.s. Van 18.00 u  tot 21.00 u

Deelname € 45,00 reeks  –   € 17,50 per keer

Wil je gezonde en lekkere maaltijden bereiden, nieuwe producten leren kennen en kennis vergaren die een bijdrage leveren aan je gezondheid en welbevinden? Neem dan deel aan deze toegankelijke kookworkshops bij Ekoplaza te Bergen op Zoom.

Na de soep voor de eerste trek en inleiding gaan we samen verder koken voor een super lekkere uitgebalanceerde maaltijd die goed is voor onze spijsvertering en je energie geeft voor de rest van de dag!

Daarna genieten we samen van onze heerlijke maaltijd.

Ieder deelnemer krijgt steeds de receptjes en 20 tips in de mailbox:  Hoe kun je in de keuken je gezondheid en vitaliteit ondersteunen?

Begeleiding door Natuurvoedingskok Karin van Wijk

De reactie van Harriëtte van Luijken op de kookworkshops
Ik geniet volop van de maandagochtenden en wil je complimenteren voor de wijze waarop je les geeft!
Heel veel ruimte en kennis en passie ervaar ik bij jou en dat werkt voor mij heel motiverend!
Dank je wel dat ik een stukje met je mee mag reizen en ik kijk uit naar de volgende!

Persoonlijk voedingsadvies

Met een persoonlijk voedingsadvies kijken we samen wat nodig is om je beter te voelen en weer lekker in je vel te zitten.  We bespreken welke voeding en bereidingen je kunt inzetten die klachten kunnen oplossen of verlichten. Een aantal kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Je krijgt een uitgebreid advies met aanbevelingen, tips en recepten afgestemd op jou persoonlijke situatie.

In de Chinese Geneeskunde en in kloosterkeukens werd voeding als eerste ingezet als medicijn om een onbalans in het lichaam te herstellen en wordt weer steeds vaker gebruikt omdat deze traditionele kennis zeer werkzaam is om klachten te verlichten op te lossen of te voorkomen.  Het doel is het versterken van de spijsvertering zodat er meer evenwicht komt en zo wordt persoonlijke gezondheid en vitaliteit ondersteund.

Goed om vooraf de afspraak gedurende 3-5  dagen op te schrijven alles wat je eet en drinkt   Ontbijt-lunch-diner en tussendoortjes.

We spreken af op locatie Stavenisse of bij Ekoplaza te Bergen op Zoom waar we op een rustige plek kunnen zitten.

Afspraak van 1 1/2  uur – € 50,00    Terugkom afspraak van een 1/2 uur € 25,00  Voor verdere informatie, vragen of het maken van een afspraak bel gerust op 06.49888025

Reactie en ervaring na voedingsadvies van Monique van den Hout;
Hoi Karin, Bedankt voor deze enorme schat aan tips, info, recepten. Zo fijn dat jij dit allemaal weet en je kennis, ook nog eens op maat, wil delen. Het leek me altijd zo ingewikkeld maar hier kan ik echt mee aan de slag. Ben ik volop al trouwens.  Voel me nu al heel veel vitaler. Gevuld en toch licht. 
De positiviteit, de zin en het plezier hier mee bezig te zijn voelt heel goed. Super bedankt, fijne dag en heel veel groeten, Monique 

peterselie bewerkt

Vegetarische kookcursus-workshops start weer in januari 2020 bij   Bergse Actieve Senioren  Bergen op Zoom  

Begin het jaar goed gezond en gezellig !  Kom vegetarisch koken op de woensdagochtenden 8 -15 – 22 en 29 januari  Inschrijven via de BAS   wees op tijd met inschrijven!

De belangstelling voor vegetarisch koken neemt steeds meer toe. In deze kookcursus kunt u ervaren dat vegetarisch eten een feest is voor al uw zintuigen.

Docente Karin is natuurvoedingskok haar passie is puur en gezond koken met het aanbod van het seizoen

Zij neemt u mee door de lekkere en gevarieerde vegetarische wereldkeuken.

Na koffie of thee en de inleiding gaan we samen koken voor een super lekkere vegetarische maaltijd die energie geeft voor de rest van de dag!

Speciale aandacht wordt besteed aan de smaken zoet-zuur-zout-scherp-bitter-umami, de spijsvertering, voedingswaarde en de samenstelling van een vegetarische maaltijd. U krijgt hiervoor een handig hulpmiddel aangereikt.

Soep en verrassende graangerechten, aantrekkelijke groentebereidingen, heerlijke vleesvervangers,koken met zeewier en dessert. Koken,stoven, wokken, sauteren, marineren, fermenteren …. als je vlees of vis niet centraal zet in een maaltijd ontstaat er een zee van mogelijkheden!

De workshops geven inspiratie en variatie in de dagelijkse keuken en men gaat stilstaan bij meer plantaardig en evenwichtig koken.

U krijgt de recepten per email toegestuurd.

Naast het cursusgeld betaalt u per les  € 10,00 aan de docente voor de gebruikte ingrediënten. Omdat deze vooruit worden ingekocht, dient u uw eventuele afwezigheid bij een les uiterlijk dinsdagochtend 12 uur bij de docente te melden; doet u dit niet dan worden de kosten van de ingrediënten toch in rekening gebracht

Docent:

Karin de Wijk – 0166-603467 – info@dethoolseparel.nl

Locatie:

Wijkcentrum:  het Hoofdkwartier te Bergen op Zoom

Tijd:

Woensdag van 10.00 tot 13.00 uur

Aantal lessen:

4

Frequentie:

wekelijks

Deelnemers:

8 tot 10

 

Data 2020

data 4 woensdagen   8 -15 – 22 en 29 januari 2020

Lesgeld:

leden:

niet leden: