Workshop  Puur koken

De Natuurlijke en biologische keuken is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Voor het bereiden van de gerechten laten we ons inspireren door authentieke bereidingswijzen. In onze kookworkshops maak je samen een pure geraffineerde maaltijd, geserveerd in buffetvorm, die je het water in de mond doet lopen.

Voor groepen geschikt als team-uitje of teambuilding , gezellig koken met familie of vrienden,vrijgezellenfeest…Samen koken en genieten van het eten is fijne manier om samen te zijn.  De kookworkshops zijn  inspirerend,leerzaam en gezellig. Met recepten zijn eenvoudig maar toch met iets bijzonders zodat ze uitnodigen thuis nog eens te maken!

We koken met verse en pure ingrediënten en zoveel mogelijk van het seizoen. De boodschappen doen we bij EkoPlaza en bij telers op het eiland Tholen. In de tuin verbouwen we groenten,(wilde) kruiden en eetbare bloemen.  We willen je  laten ervaren hoeveel er meer  is dan dat we uit de supermarkt kennen.

 

workshopkeuken

de gezellige keuken

 

Wat kun je verwachten?   Bij ontvangst en welkom op de Thoolse Parel serveren we  een lekker drankje en een huisgemaakt hapje. We nemen de tijd. Karin geeft uitleg over het menu de recepten,ingrediënten en bereidingswijze voor het gevarieerde buffet.

Als de taken zijn verdeeld is er tijd om in de tuin groenten en kruiden te oogsten.

de kruidentuin

de kruidentuin

 

 

Na het koken wordt er onder het genot van een wijntje of een ander drankje  gegeten binnen aan de houten tafels of als het weer het toelaat, buiten op de sfeervolle binnenplaats.

 

SAM_1763

Mooie meiden in mooie schorten

De smaakmakers zijn puur d.w.z. zonder E-nummers en andere onnodige toevoegingen. We gebruiken lekkere oliën en boter van biologische kwaliteit.

smaakmakers

smaakmakers

 

Aanvangstijd in overleg. Voor groepen vanaf  8 personen tot  14 personen.
Een workshop duurt ongeveer 4 uur en een 1/2 uur.  De recepten worden de deelnemers nadien toegestuurd.

Tarief voor de workshop  € 47,50  p.p.   voor bedrijven is het tarief exclusief de 6% btw 

Voor speciale wensen op verzoek kan een toeslag worden berekend.  

Inclusief welkomstdrankje en hapje. Gezuiverd water en kruidenthee staat onbeperkt op tafel. We sluiten de workshop af met een kopje  biologische koffie of thee.

Dieetwensen kunnen prima ingepast worden, laat het wel even weten.

Puur-biologische sap  per fles € 7,50    (Biologisch) bier per flesje € 1,75

Biologische wijn rood-wit € 15,00  per fles  Biologische Prosecco  € 27,50 per fles

 

Beleef een foodwalk in Stavenisse!  http://www.foodwalks.nl/beleef-een-foodwalk-in-stavenisse

soep in de heksenketel

soep in de heksenketel