De Theetuin

De Theetuin is open op reservering voor een ambachtelijke High tea of lunch vanaf 6 personen.

De theetuin is gelegen op het uiterste puntje van het het mooie eiland Tholen. Op loopafstand van de Oosterschelde ,het dorp en de haven van Stavenisse.  De tuin is sfeervol ingericht met natuurlijke elementen waar gasten zich heerlijk op hun gemak voelen.

paadje naar de thoolse parel

 

De theetuin is een plek waar je heerlijk kunt zitten , in het zonnetje of juist in de schaduw. Er zijn verschillende hoekjes waar je intiem kunt genieten van de fijne sfeer en al het lekkers.  Wie wil kan zitten bij een vuurtje. De tuin ligt onder aan de dijk en is omsloten door groen, hierdoor is er weinig wind en als er maar een zwak zonnetje staat voelt het al heerlijk aan.

 

Samen smullen van lekkere taartjes

Samen smullen van lekkere taartjes

 

Op afspraak kun  je een High tea  of lunch  reserveren dit kan vanaf 6 personen.  Die serveren wij voor je op de sfeervolle binnenplaats,onder de veranda  of in de nostalgische keuken. Alles wordt vers bereid.

 

High tea   “de Thoolse Parel”  

  • Verschillende soorten thee en verse kruiden thee
  • Kopje ambachtelijke soep
  • Kruiden Quiche met salade uit de tuin
  • Hartige hapjes
  • Spelt Scones nog warm uit de oven mmm…  met verse fruit van het seizoen, clotted cream en lemon curd
  • Gebakjes van het seizoen
  • Koekjes en zonnerotsjes

Graag reserveren. Mogelijk  vanaf  6  personen  á  €  24,50 p.p.

 

Samen eten op de binnenplaats

Samen eten op de binnenplaats

 

 

De  gerechten worden ambachtelijk , met liefde en aandacht bereid.  De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch,van het seizoen, uit eigen tuin of streek.  Voor de thee plukken we de kruiden en bloemen vers uit de tuin. De smaak is  extra lekker omdat we gebruik maken van een waterontharder.

In ons gebak gebruiken we natuurlijk zoet zoals o.a. oer en rietsuiker, diksap, rijstmoutstroop, agave,stevia en ahornsiroop.  Ook de jams zijn natuurlijk gezoet.  Tip: In een kookworkshop maak je kennis  met deze lekkere en gezonde zoetmiddelen!

Ook gebruiken we graag speltmeel wat bekend staat om zijn gemakkelijke verwerking, goede verteerbaarheid en de heerlijke nootachtige smaak.
De benedictijnse abdis Hildegard von Bingen schreef al in de twaalfde eeuw dat spelt alles bevat wat de mens nodig heeft om te leven: Spelt maakt deugdelijk bloed, geeft een rein gemoed en de gave van blijmoedigheid.

Vuur in de theetuin

Lekker vuurtje in de theetuin

 

 

van citroenmelisse wordt je blij

van citroenmelisse wordt je blij

 

 

Vriendinnen genieten van de afternoontea

Vriendinnen genieten

 

goudsbloem geeft levenskracht en optimisme

goudsbloem geeft levenskracht en optimisme