Op Kruidentocht/wildcrafting/Foodwalk  Op reservering voor groepen We gaan deze Lentedag heerlijk samen op pad om de vele eetbare wilde planten te bekijken en plukken die we kunnen gebruiken vanwege hun krachtige reinigende en voedende kwaliteiten. Ook plukken we op de Thoolse Parel waar allerlei wilde kruiden groeien.

wat staat daarkleefkruidcarla en ..samen kokenSAM_1763

Gedurende de tocht vertellen we wetenswaardigheden over de kruiden zoals de paardenbloem,brandnetel,hondsdraf,kleefkruid,vogelmuur, smeerwortel,witte dovenetel,weegbree,wilde bieslook,bijvoet,duizendblad…elk seizoen anders.

Na de tocht verwerken we onze buit in allerlei gerechten en hapjes voor een heerlijke  vegetarische maaltijd

Programma :Ontvangst op de Thoolse Parel. Na de koffie of thee met brandnetelcake gaan we op stap.  Aansluitend de kookworkshop:Waarom zijn de (wilde) groene planten zo goed voor onze gezondheid?  Hoe verwerk je ze in heerlijke hapjes en gerechten?

Op € 55,00  p.p. duur 5 1/2 uur   Al-in  op tocht,koffie/thee/gezond  lekkers, de workshop de maaltijd met drankje en receptuur.

Neem zelf handschoenen,een papieren zak,schaartje en je keukenschort mee.

 Citaat van wijlen Mellie Uyldert: “Wie is het, die de taal der kruiden verstaat? Haastige voetstappen gaan over de weg — het stof waait over de wegberm, over de frisse blaadjes van de weegbree, over de rozetten van de paardenbloem, over de dovenetel onder de heg en over de opgeheven kandelaartjes van het hondsdraf. De regen valt en wast de blaadjes weer schoon. Haastig gaan de mensen voorbij, gevangen in hun gedachten, in hun zorgen. Met geld en boodschappentas spoeden ze zich naar de drogist, naar de groentewinkel — trappen op het uiengras dat hun soep zou willen kruiden en op de kamille, die bereid is hun pijn te verzachten. Terwijl zij met blinde ogen en dove oren door het zorgvolle leven jachten, leeft en werkt de ganse schepping om hen heen, om hen alles te schenken wat zij behoeven.”

Meedoen?

 24 van de natuur

24 van de natuur

Project Lekker Landschap

Het project Lekker Landschap stimuleert dat mensen verbinding gaan maken met het landschap via voedsel.

Tijdens het Goed Geld Gala van 13 februari  2013 heeft de Nationale Postcode Loterij haar financiële steun voor het project Lekker Landschap bekend gemaakt. Het project is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en de Stichting wAarde. De grondgedachte van het project is dat mensen verbinding met het landschap gaan maken via voedsel.

 
Lekker Landschap wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij