Activiteiten  2018  Je kan hiervoor individueel inschrijven

Beleef de Oosterschelde

Zin in een dag helemaal weg, laarzen aan, uitwaaien aan het water, alle zintuigen op scherp.  Je verbonden voelen met de wonderschone natuur. Ga dan mee deze dag voor een unieke beleving!

Kokkels en zeekraal,krukels en lamsoor,mosselen en oesters. Bij eb heeft God de tafel gedekt!  Alle redenen om op zoek te gaan langs de waterkant. Vooral zeewieren geniet echt een opleving. We weten dat zeewieren een gigantische hoeveelheid mineralen,vitamines spoorelementen en vetzuren bevatten die onze gezondheid en welbevinden kunnen bevorderen. Met recht worden zeegroenten groenten van de toekomst genoemd!  Ze zijn een heerlijke smaakmaker in de keuken,veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken en een delicatesse! Kortom zeewieren zijn een waardevolle aanvulling op ons bord!

Het is een echte belevenis de wieren te zien in de Oosterschelde.  We combineren de excursie met een kookworkshop waarin de oesters en zeegroenten worden verwerkt in culinaire hapjes en  gerechten.

Zeeslazeewier oogst

 

We verzamelen aan de Oosterschelde  Er is koffie/thee bij aankomst met lekkers. Na de introductie gaan we op tocht.

Deelname

50,00  euro p.p. betaling bij inschrijving
All-in  koffie/thee met lekkers, de excursie,de kookworkshop,de maaltijd met drankje en receptuur.

Zelf meenemen:

Emmer,schaartje of zakmes

Warme kleding

Laarzen

Je keukenschort

Schoenen voor in de keuken

Aanmelden graag per email  info@dethoolseparel.nl  Graag met vermelding van naam en telefoonnummer.

 

Op Kruidentocht    We gaan deze lente weer heerlijk samen op pad om de vele eetbare wilde planten te bekijken en plukken die we kunnen gebruiken vanwege hun krachtige reinigende en voedende kwaliteiten.

wat staat daarkleefkruidcarla en ..samen kokenSAM_1763

Gedurende de tocht vertellen we wetenswaardigheden over de kruiden zoals de paardenbloem,brandnetel,kleefkruid,vogelmuur, smeerwortel,witte en paarse dovenetel,weegbree,wilde bieslook,bijvoet,duizendblad…

Na de tocht verwerken we onze buit in allerlei gerechten en hapjes voor een heerlijke  vegetarische lunch.

Programma :Om 9.30u  uur ontvangst op de Thoolse Parel. Na de koffie of thee met brandnetelcake gaan we aan de hand van de lijst met ingrediënten op stap.  Aansluitend de kookworkshop:Waarom zijn de (wilde) groene planten zo goed voor onze gezondheid?  Hoe verwerk je ze in gerechten?                               Meedoen? Je bent van harte welkom.

Op € 50,00 p.p.  Al-in  tocht,koffie/thee/lekkers, workshop ,maaltijd met drankje. Aanvang 9.30u tot 14.30u Inschrijven via www.dethoolseparel.nl graag met vermelding van naam en telefoonnummer.

Neem zelf handschoenen,een papieren zak,schaartje en je keukenschort mee.

 Citaat van wijlen Mellie Uyldert: “Wie is het, die de taal der kruiden verstaat? Haastige voetstappen gaan over de weg — het stof waait over de wegberm, over de frisse blaadjes van de weegbree, over de rozetten van de paardenbloem, over de dovenetel onder de heg en over de opgeheven kandelaartjes van het hondsdraf. De regen valt en wast de blaadjes weer schoon. Haastig gaan de mensen voorbij, gevangen in hun gedachten, in hun zorgen. Met geld en boodschappentas spoeden ze zich naar de drogist, naar de groentewinkel — trappen op het uiengras dat hun soep zou willen kruiden en op de kamille, die bereid is hun pijn te verzachten. Terwijl zij met blinde ogen en dove oren door het zorgvolle leven jachten, leeft en werkt de ganse schepping om hen heen, om hen alles te schenken wat zij behoeven.”

 

 

 

Meedoen?

 24 van de natuur

24 van de natuur

Project Lekker Landschap

Het project Lekker Landschap stimuleert dat mensen verbinding gaan maken met het landschap via voedsel.

 

Tijdens het Goed Geld Gala van 13 februari  2013 heeft de Nationale Postcode Loterij haar financiële steun voor het project Lekker Landschap bekend gemaakt. Het project is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en de Stichting wAarde. De grondgedachte van het project is dat mensen verbinding met het landschap gaan maken via voedsel.

 

Lekker Landschap wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij